1 september: Welkom pauwen!

 

WELKOM!
Pauwlien (onze klas'pop') en ik genoten van de eerste schooldag 
samen met onze kersverse klas vol pauwen!
Mevrouw Ann en juf Delphine vormen de nieuwe tandemdirectie. Zij heetten de kinderen welkom op een speciale tandemfiets: zij-aan-zij zullen ze onze school dit schooljaar leiden. 

In de klas zijn we vandaag vooral op ontdekking gegaan en maakten we al een aantal belangrijke afspraken i.v.m. rij, gang, start van de dag, takenbord, agenda, dagverloop en vaste plekken voor boekentassen, drinkflessen, werkboeken, schriften, rapporten, mapjes, 'knutsel T-shirt', zakdoekdozen, ... 
De klaseigen gewoontes i.v.m. Pauwlien, high five en onze klaskreet, SELFIE, 'pauw',... werden meermaals ingeoefend. Vraag maar even of jouw kind de betekenis al kent ;) 
Veel op korte tijd... zo veel dat de tijd voorbijvloog. 
'Wanneer gaan we werken, juf?' 
We schreven onze agenda, lazen een eerste tekst en startten met het aanleren van ons verjaardagslied want op 10/9 zullen we al een verjaardag mogen vieren :) . 
Op naar morgen en vrijdag voor het verder inoefenen van de afspraken, gewoontes,... en het werken en op vrijdag gaan we zwemmen en zullen we een verjaardagskroon 'knutselen'! 

In een aparte mail stuur ik eerstdaags de PowerPoint van de ouderinfo-avond door voor ouders/opvoeders die er niet konden bij zijn. 

 

Bekijk de klasblog wekelijks* om niets te missen van verslagen i.v.m. ons klasgebeuren alsook belangrijke info, tips,...  (en zeker als het icoontje in de agenda is aangekruist). 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kronkeldiedoe - 5 september